12 Eylül 2016 Pazartesi

Efso , Gel O Zaman, Yağmur







Aziz - Efso

Yıllardır müzik yarışmalarından geleceği parlak, piyasada ne yapmak istediğini bilen, müzik camiasını hareketlendirecek pek az insan çıktı. Bazıları kalıcı olurken bazıları da ortalıktan bir anda kayboldu. Başarılı işler yapan isimler arasında İrem Derici bunun son örneğiydi. ta ki Aziz'in ilk single ı yayınlanana kadar. Kendisini uzun zaman piyasada dinleyip takdir edeceğiz gibi...


Aziz geçtiğimiz günlerde Türkiye ' nin en çok izlenen müzik yarışmasında aldığı derece sonrası profesyonel müzik hayatına başladı ve  sağlam bir giriş yaptı.

''Efso''nun Sözleri Alper Narman - Onur Özdemir, Müziği Onur Özdemir imzalı. Zaten bu ikili son dönemlerde HİT kategorisine o kadar fazla şarkı soktular ki 'Efso' da onlardan biri olacak. Şarkının adı bile fazlasıyla merak uyandırıyor.

Şarkıya evet ilk dinleyişte burun kıvırmış olabilirsiniz ama dinledikçe alışacağımız ve müptelası olacağımız türden. Fazlasıyla Modern ve Güçlü bir altyapı ile 'ben buradayım' dedirtiyor. Vurucu sözleri hemen dile pelesenk oluyor Banko HİT kokuyor . ve bu başarılı çalışma sayesinde Aziz ilerleyen yıllarda iyi bir popçu olacağının da sinyallerini vermiş oldu.
                                 


Petek Dinçöz - Gel O Zaman

Oryantal pop denildiği zaman akla gelen ilk isim hemen Petek Dinçöz oluyor. Bu kategorinin hakkını veren ve bu kategoride uygun çalışmalara imza atan en güçlü isim.Petek Dinçöz 2001 yılında ''bende kaldı'' adını taşıyan ilk single ıyla müzik dünyasına giriş yaptı. Ardından yayınlanan 'Sen değmezsin' , 'Doktor Tavsiyesi' , 'Frekans' gibi albümler ve 'Yalanı Boşver' , 'Aşk' , gibi şarkılarla hem kalıcılığını sağladı hem de piyasaya yön veren isimlerden biri oldu.

Son çalışması üzerinden uzun zaman geçmişti ki önümüzdeki günlerde yeni çalışması 'Gel o zaman' la dinleyicileri yeniden selamlayarak sessizliğini bozdu.

Sözlerinin Yalçın Polat' a ait olduğu şarkının Müziğini Gökhan Doğanay üstlendi. Klipte Petek Dinçöz 4 farklı kostüm giymesi ve çocuğuyla kamera karşısına geçmesiyle dikkat çekti.
Şarkıyı dinlerken 
etnik, egzotik, fresh melodi sizi hemen yakalıyor. "Evet Petek geri döndü " diyorsunuz ama bilindik Petek Dinçöz tarzı bir farklılık yok.  Sevenlerini memnun edeceği kesin olsa da kendisine bir beden küçük gelmiş. Nakarat fazlasıyla zayıf. O kadar uzun ara vermişken kariyeri için olumlu bir etki yaratıp diskografisine bir HİT daha yazdıracak mı orasını önümüzdeki günlerde göreceğiz.




Ziynet Sali & Ozan Doğulu - Yağmur



Feat. çalışmalar dünyada olduğu gibi ülkemizde de fazlasıyla yaygınlaştı. Bu hepimizi memnun eden bir gelişme. Bir taşla iki kuş vurulmuş oluyor. iki önemli isim bir araya gelince hem dinleyen hem çalışmayı yapanlar sonuçtan memnunlar.

Ozan Doğulu bir çok isimle ortak çalışmalara imza attı. Uyum sağladığı sanatçılarla kendi yapmak istediği müziği yapıyor. Bunun son örneği ''yağmur''
Şarkının sözleri Gözde Ançel ve son dönemde adından sıkça söz ettiren Buray imzalı.


Şarkı yıllanmış bir vokal istiyor ve Ziynet Sali bunun için biçilmiş kaftan çünkü ; 
çok leziz şarkı söylüyor. Kimselere benzemeyen özel bir sesi var.  o yüzden şarkı, dinlerken huzur veren hemen eşlik etmek istediğimiz kolay akılda kalan sözlerle beklenildiği gibi dijital ortamda büyük etki yaratıp HİT kategorisine girdi bile. 

Bu şarkının etkisi  uzun zaman sürecek gibi olsa da umarım Ziynet Sali ''Adeta müebbet'' şarkısını acilen kliplendirir ve yeni albüm çalışmalarında Buray ile işbirlikleri devam eder.


iletişim : 
Twitter : @soz_muzikk

mail: muzik_soz@outlook.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder